Nå skal Atari lage spilledingser igjen

Gjenoppstår på armen din?

17. januar 2017 12:31

(PressFire.no): Det er ikke lenge siden beskjeden om at pionerselskapet Atari, som var med å skape spillbransjen slik vi kjenner den, var konkurs - igjen.

I ettertid har den velkjente logoen gjenoppstått fra graven og ga i fjor ut et nytt spill i «Rollercoaster Tycoon»-spill – de har imidlertid også rukket å allerede bli saksøkt for samme serie.

Men i fjor hintet de også om at de skal begynne å lage dingser igjen, men ikke nødvendigvis spillrelatert utstyr. Ifølge selskapet ville de satse på smartdingser (Internet of Things) med Atari-logo på, uten å avsløre konkrete planer.

Gameband fra 2015.

- Kraft, hastighet og design

Men nå ser det ut til at den tidligere «Pong»- og «Asteroids»-skaperen sikter seg inn på gamle jaktmarker likevel.

På en nettside er det nå mulig å melde seg på et nyhetsbrev sammen med Gameband, hvor du i bakgrunnen kan se en knyttneve med en Atari-logo på håndleddet.

Teksten under står det at de nå snart er klare for «å kunngjøre ny teknologi som lar deg spille klassiske Atari-titler på en helt ny måte», etterfulgt av ordene «kraft, hastighet og design».

Det spekuleres nå i om Atari kanskje vil avduke en slags smartklokke med Atari-spill på.

Det hører med til historien at klokkegiganten Fossil tidligere har laget en jubileumsklokke med «Asteroids»-tema på, men det var ikke mulig å spille på den.

Fossils jubileumsklokke.
Fossils jubileumsklokke.

Respektabel retrokatalog

Det er svært usikkert hvilke spill dagens Atari regner som «klassikere», men «Pong», «Marble Madness», «Asteroids», «Breakout», «Centipede», «Missile Command», «Tempest», «Tank», «Warlords» og «Yar’s Revenge» står nok på aktuelle kandidater.

Gameband har tidligere lansert et armbånd med smart-funksjoner tiltenkt spill, som blant annet kan synkronisere lagringen din i «Minecraft».

Armbåndet ble lansert mot slutten av 2015. Det er imidlertid usikkert hvordan og hva de har utviklet sammen med Atari.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3