Verdens mest søkte emne i 2016 er «Pokémon GO»

Danket ut Trump og iPhone. Norge øverst på søkslisten.

15. desember 2016 11:33

(PressFire.no): Google har akkurat gitt ut sine søketrender for 2016, og av alle de milliarder av søkeord og -emner som ble brukt av verdensbefolkningen i året som har gått, troner «Pokémon GO» helt øverst.

De små lommekrypene danket ut søkeemnene «iPhone 7», presidentvalgsvinner «Trump», artisten «Prince» og «Powerball»-lotteriet.

På niendeplass finner vi neste spill på lista: Nettleserspillet Slither.io.

Og hvilket land er mest interessert av de alle? Norge, såklart.

Av alle landene som søkte på «Pokémon GO», er Norge det landet som proposjonelt satt opp mot alle søk, søkte mest på det. Brasil og Bolivia er på henholdsvis andre og tredjeplass.

I tillegg er Oslo storbyen som søkte proposjonelt mest i verden, men innad i Norge er det faktisk Kristiansand som hadde den proposjonelt største interessen.

Av fylkene er det Nord-Trøndelag som var mest interessert i spillet i 2016. Vi skylder på Trine Skei Grande fra Overhalla, som ble fersket mens hun spilte «Pokémon GO» under en Stortingshøring.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3