Nå er endelig den nye «Pokémon GO»-trackeren her!

Øker området du finner Pokémon på betraktelig, men det er ikke bedre for alle...

1. desember 2016 11:38

(PressFire.no): Det er mye som skjer i «Pokémon GO»-land for tida! Utvikler Niantic har totaloverhalt angreps- og forsvarspoengene til Pokémonene – noe som har påvirket total CP – og Ditto er endelig dukket opp i spillet.

Samtidig har de lagt inn de første kodesnuttene for 100 nye Pokémon, og det ser også ut til at det skal komme såkalte shiny Pokémon – supersjeldne varianter av de vanlige utgavene.

Men den kanskje største oppdateringen på en stund kom i dag. Den sagnomsuste oppdaterte trackeren er ute.

For de som spilte fra dag én, så husker dere kanskje den fungerende varianten som var den første uka.

Den viste sånn cirka hvor nærme en Pokémon var, med antall «skritt». Denne funksjonen ble fjernet etter at det viste seg at den belastet serverne noe voldsomt.

En ny versjon har blitt lovet siden, og den har vært ute til test i områder i USA – inntil nå. Nå er nemlig godsakene ute også her til lands.

En ny liste erstatter den gamle Sightings-lista, og viser nå en liste over Pokéstops i nærheten, som seg igjen har Pokémons rundt seg.

Det er med andre ord ikke bare de rundt deg som kommer frem.

Trykker du på en av disse, får du opp hvilken Pokéstop den er i nærheten av. Videre kan du så trykke på skrittsymbolet for å få et oversiktsbilde over hvor Pokéstopen er, og Pokémonen legger seg også da øverst i lista.

I praksis er dermed rekkevidden på området du «scanner» for Pokémon økt betraktelig.

Dette er litt annerledes enn den trackeren som ble testet tidligere, som både viste Nearby og Sightings, men det er uansett et godt steg opp fra hva som har vært før - med ett stort forbehold:

For om du bor en plass som ikke har mange Pokéstops rett i nærheten, så kan dette være verre. Flere melder nå om at de ikke lenger får opp Pokémon fra spawns rett i nærheten, men heller fra Pokéstops langt unna.

Dermed er ikke nødvendigvis dette bedre for alle...

Vi har forøvrig også opplevd at det dukker opp tilfeldige Pokémon «mellom» Pokéstops, uten at de er å finne på lista.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3