Sykehus i Michigan bruker «Pokémon Go» til å aktivisere barna

18. juli 2016 11:59

(PressFire.no): Det er USAToday.com som rapporterer om C.S. Mott barnesykeshus i Michigan som nå bruker det ekstremt populære mobilspillet for å sosialisere barna.

- Dette er en morsom måte å oppmuntre pasientene til å være mer mobile. Denne appen får pasientene ut av senga og gå rundt, forteller J. J Bouchart, som er ansvarlig for digitale medier ved sykehuset. 

Foto: University of Michigan Health System.

Pleide å bare gå opp og ned gangene

Bouchard forteller videre at barna har pleid å gå opp og ned i gangene uten å snakke med hverandre, men at det nå ikke er uvanlig at de står og snakker ved et pokéstop.

Moren til elleve år gamle Braylon Griggs, som får behandling mot en hjernesvulst, forteller til avisen at de har prøvd å få ham til å gjøre noe mer aktivt.

- Det blir litt deprimerende når du innlagt på sykehuset over en lengre periode, foteller moren.

Nå har Brylon lastet ned spillet og spiller med de andre barna på sykehuset.

Bouchard forteller videre at det er flere pokéstops i sykehuset, i tillegg til en gym som passende nok er en statue av Big Bird fra Sesam Stasjon.

Ikke alle er positive

Ikke alle sykeshus har hatt positive oppleveler knyttet til spillet - sykehuset Mercy i Sprinegfield har bedt publikum og ansatte om å ikke spille «Pokémon Go» på området rundt sykehuset.

De skal ha hatt problemer knyttet til økt aktivitet rundt sykehuset og mener det er problematisk at aktiviteten pågår i tidsrom hvor de mangler bemanning og sikkerhet. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3