Noen har rappa «The Dig»

Tilgjengelig på iDingser uten at Apple har reagert.

30. mai 2016 13:48

(PressFire.no): «The Dig» er et ganske digg spill.

Rom-thrilleren fra 1995 er et av Lucasarts og Steven Spielbergs aller beste prosjekter, ifølge undertegnede – men nå ser det ut som noen har knabbet spillet for egen vinning.

Les retrosak: - Uten å bruke overdrevent mye vold for å vise at det er et voksenspill, bygger det heller opp en uhyggelig stemning via områdene, det uvisse og de tre hovedpersonene.

Spillet ble gjort tilgjengelig på Steam og andre tilsvarende tjenester for en tid tilbake, men har ennå ikke blitt lagt i køa for en skikkelig remaster, slik «Day of the Tentacle» (som allerede er ut) og «Full Throttle» har.

Men i helga fikk amerikanerne seg en overraskelse, for spillet dukket plutselig opp på iPhone og iPads AppStore. Det hele ser ut til å fungere bra nok, og en gjennomspilling ligger allerede på YouTube.

Problemet er at dette ikke er en lisensiert utgave av spillet, og det er ikke lagd av Lucasarts eller Disney, men heller Csaba Iranyi, en dude fra Budapest.

Han har også nylig lagt ut minispillet «Wak-a-Rat», stjålet rett fra «Sam & Max: Hit the Road».

Nok en gang slipper altså Apple gjennom åpenbart fusk og fanteri på App Store, men kanskje verre er at man ikke kan være sikker på hvilke data appen sikrer seg og sender hjem til Ungarn.

Om spillet kommer til disse breddegrader vites ikke, men det er kanskje greit å tenke seg om to ganger om det skulle poppe opp når du er inne på App Store.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3