USAs tidligere forsvarsminister Donald Rumsfeld har lagd et spill

Jepp, du leste riktig - «Churchill Solitaire» er ute nå.

26. januar 2016 15:23

(PressFire.no): Denne kan lett legges i «hva i alle dager?!»-skuffen.

Tidligere forsvarsminister i USA, Donald Rumsfeld, har gitt ut et spill på App Store. Jada, du leste helt riktig.

Rumsfeld, kanskje mest kjent som George W. Bush Juniors høyre hånd under USAs respons til 11. september-angrepene, har vært en stor politisk skikkelse siden starten på sekstitallet – men har vært pensjonert siden 2006.

I dag er han 84 år gammel, men det har altså ikke stoppet han fra å kaste seg på teknologibølgen, selv om han selv sier han «knapt visste hva en app var» før han startet.

Sigar-kabal

Rumsfeld har ikke selv kodet spillet, men har vært mannen bak prosjektet etter han ble kontaktet av utviklerne i WSC Solitaire.

«Churchill Solitaire» er navnet, og er som du sikkert kunne gjette en variant av kabal.

Ifølge Rumsfeld var det Sir Winston selv som lærte kortspillet til den belgiske utsendelsen og etter hvert NATO-ambassadøren André de Stearcke. Tredve år etter lærte De Stearcke spillet videre til Rumsfeld, som ble hekta.

– Jeg husker da de Staercke satt over meg på et fly en eller annen plass i luftrommet over Europa og spilte det snedige spillet, sier Rumsfeld til nettsiden Medium.

En håndfull spillere

Rumsfeld var lenge bekymret for at spillet ville bli tapt, ettersom han bare visste om en håndfull som kunne reglene.

Etter han kom i kontakt med en spillutvikler som ønsket å lage en app av det, fikk han tommelen opp fra Churchills oldebarn for å bruke navnet.

Under utviklingen fungerte han som både konsulent og testspiller.

– Jeg har virkelig snudd spillet på hodet, kommet med forslag og idéer for å få det til å være så likt Churchills variant som mulig, forklarer Rumsfeld.

Spillet har visstnok vært gjennom 172 versjoner før han var fornøyd.

– Det er et kortspill som kan frustrere selv den flinkeste spiller, fordi et enkelt trekk kan ødelegge en hel runde. Det finnes flere utdelinger som rett og slett er umulig å slå.

Gratis

Spillet ligger tilgjengelig på App Store allerede nå, for både iPhone og iPad. Det er gratis, men du har muligheten for å kjøpe deg videre i spillets historiedel - ja, det har en egen campaign.

Kabal-varianten i seg selv er ikke dum, der du bygger kolonner på samme måte som i «vanlig» utgave (rød på svart, eller vice versa, i synkende lag), og skal prøve å stable alle kortstokkene øverst til høyre med ess som første kort.

Hovedforskjellene er at kortene du deler ut når det ikke lenger er flere trekk mulig, legger seg oppå kolonnene. Smått irriterende når ting har begynt å se bra ut, men kolonner du har fått til å starte med en konge blir oversett.

Du har også en egen rekke med åtte kort på toppen av skjermen som ikke kan flyttes i det hele tatt, men hvor du må huske på å sjekke om de får plass inn i sluttbunkene. Glemmer du disse er det game over.

Også er det to kortstokker, så kortene blir mange etter hvert – og ti kolonner istedet for de vanlige syv.

Pompøst

Innpakningen er overraskende forseggjort for et kortspill, om enn noe svulstig.

Det hele starter med videoer fra andre verdenskrig, ispedd one-linere fra Churchill selv. Vel inne finner du den merkelige historiedelen, som tar for seg Churchills vei fra kadett i Sandhurst til statsminister.

Historien utspiller seg i form av en tekstvegg mellom de forskjellige håndene du blir utdelt.

Samtidig utbasuneres det glorete militærmusikk på alt for høyt volum, og Churchills enlinjere sitter løst gjennom hele spillet.

Du kan også bare spille en runde tilfeldig utdelte kort, men da må du punge ut rundt 45 kroner. Alle pengene Rumsfeld og Churchill-familien tjener på spillet vil gå til veldedige formål.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3