To nye «Pokémon»-spill på vei

Men ikke til 3DS.

27. februar 2012 11:52

(PressFire.no): Under den forrige episoden til det populære japanske TV-programmet «Pokémon Smash» kom det en litt overraskende nyhet.

Det er ikke uvanlig at det blir annonsert nye spill i serien under disse sendingene, men denne gangen ble ikke ryktene som hadde svirret bekreftet.

For det hadde gått rykter en stund i forveien etter at en av «Pokémon»-utviklerne hadde bedt folk følge med på episoden av «Pokémon Smash» på Twitter.

De fleste av disse baserte seg rundt muligheten for at det var en «Pokémon Grey» til 3DS, som et tredjespill til «Black» og «White» som kom til DS i 2011.

«Pokémon Black/White» har solgt over elleve millioner eksemplarer siden lanseringen.

Dette hadde ikke vært en stor bombe, i så fall. Da «Blue» og «Red» fikk sitt «Yellow» startet det en trend med å gi ut en litt forbedret tredjeversjon en stund etter originalene: «Gold» og «Silver» fikk «Crystal», «Ruby» og «Sapphire» hadde «Emerald» og «Diamon» og «Pearl» fikk en forbedret «Platinum». Phew!

Ryktene tok feil, skulle det vise seg.

I stedet for at «Grey» ble annonsert får vi i stedet «Pokémon White 2» og «Black 2». Dette blir den første gangen vi får nummererte oppfølgere i serien, selv om en kan si at alle spillene henger sammen uansett.

Vi gjetter på at dette nok betyr at det ikke kommer noe særlig med nye Pokémons i disse spillene. De eneste nye som er blitt annonsert er to nye versjoner av Kyurem, dragepokémonen som visstnok kom til planeten via en meteor. Du ser de to nye utgavene over her.

Mer overraskende er det at spillet kommer på Nintendo DS, ikke 3DS.

Det har nok litt med at Nintendo ikke vil tvinge «Black/White»-fansen over på en ny plattform, men også litt med at det finnes over 150 millioner Nintendo DS der ute - mot litt over 15 millioner 3DS. Spillene er selvfølgelig også spillbare på Nintendos nye plattform.

Vi vet enda ikke nøyaktig når spillene kommer, men utgiverne har sagt at spillet skal komme til høsten en gang.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3