To spillsuperstjerner slår seg sammen

Se fersk trailer fra «Professor Layton vs Ace Attorney».

21. september 2011 22:36

To spillhelter møtes i «Professor Layton vs Ace Attorney», et samarbeidsprosjekt mellom Level 5 og Capcom som foreløpig bare er planlagt lansert i Japan.

Det trenger ikke å bety at vi aldri får sett snurten av spillet. Spesielt «Layton»-spillene pleier å bli litt «lost in translation», og utsatt før de når et vestlig marked.

Ikke bare er det to ulike hovedpersoner som møtes i dette spillet, men også disse to serienes kjennetegn skal fusjoneres. Det betyr i praksis at Professor Layton må løse gåter, som han vanligvis gjør, mens Phoenix Wright trer i aksjon i rettssalen – når en klient trenger juridisk bistand.

Ifølge 1UP er det gjort enkelte endringer i forhold til «Ace Attorney»-spillene. Wright må blant annet forsvare et vitne som blir beskyldt for å drive med okkult magi. Hekserier, altså. Hun blir beskyldt og konfrontert av flere vitner, som også kan snakke med hverandre. Phoenix Wright og hans klient må forholde seg til dette, i en tone som utviklerne beskriver som middelaldersk.

Hvordan dette utarter seg, ser du klipp fra i traileren nederst.

Det er kanskje ikke helt enkelt å se for seg hvordan resultatet blir, men da hjelper det litt på at det har blitt lansert en trailer i forbindelse med Tokyo Game Show. 1UP meldte at detaljnivået når det gjelder Layton er jekket opp noen hakk, mens Phoenix Wright fremstår i en litt mer primitiv og barnslig strek enn vi er vant til. Dette for å få de to spillkarakterene til å fungere i samme univers.

«Professor Layton vs Ace Attorney» blir lansert til 3DS i Japan neste år. Foreløpig er det ikke kjent om spillet blir lansert i andre deler av verden – eventuelt; når dette skjer.

Her er den ferske TGS-traileren:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3