Nintendo-sjefen tar på seg ansvaret

Halverer sin egen lønn etter sviktende 3DS-salg.

30. juli 2011 11:16

I går kom det frem at Nintendo 3DS-salget har gått så dårlig at den japanske spillgiganten velger å kutte prisen på den håndholdte konsollen med en tredjedel.

Resultatet er at Nintendo stuper på børsen for andre gang på to måneder - i forbindelse med spillmessen E3 annonserte de sin nye konsoll Wii U, men det resonerte dårlig på børsen – aksjen ramlet nærmere 20 prosent etter annonseringen.

Nintendo-ledelsen tar nå på seg ansvaret for priskuttet og velger samtidig å kutte i sine egne lønninger. Det skal Nintendo-sjefen Saturo Iwata ha sagt i en spørsmålsrunde angående gårsdagens kvartalsrapport:

- Når det gjelder kutt i faste lønninger vil jeg kutte min egen lønn med 50 prosent. Andre sjefer kutter med 30 prosent, mens mellomledere tar 20 prosent, skal Iwata ha sagt ifølge Kotaku.

Priskuttet skal ifølge Iwata hjelpe butikkene med salget, men også å friste utviklere til å lage spill til maskinen. Visstnok skal flere ha kansellert spillene som var i utvikling til maskinen.

Iwata skal ha en årslønn på rundt to millioner amerikanske dollar eller rundt 10 millioner kroner, mens «Mario»-skaperen Miyamoto 1,2 millioner dollar.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3