Nintendo 3DS blir dyrere enn PlayStation 3

...men vi får den før USA.

19. januar 2011 16:21

Nintendos nye konsoll ble i ettermiddag vist frem under en pressekonferanse i Amsterdam. PressFire kommer tilbake med flere inntrykk fra denne tilstelningen litt senere, men aller viktigst i første omgang; Nintendo bekreftet endelig en europeisk lanseringsdato.

Samtidig har vi fått en klar indikasjon på hva moroa vil koste.

Japan får tjuvstarte den 26. februar, dette har Nintendo tidligere bekreftet. Den gang lovte underholdningsgiganten at USA og Europa får kloa i konsollen måneden etter. Den 25. mars finner du 3DS i norske butikker, avslørte Nintendo i dag. Det er to dager før USA-lanseringen.

I forkant av pressekonferansen har spekulasjonene gått i retning av at dette vil bli en kostbar affære om du føler kallet for spilling med 3D-grafikk på en håndholdt spillmaskin. Og prisen vil  nok havne i samme sjikt som «hjemmekonsollene» PlayStation 3, Wii og Xbox 360. Faktisk på samme nivå som den dyreste av dette trekløveret, PlayStation 3.

Britiske spillkjeder startet nylig forhåndssalget og spekulerte da i at prisen vil havne på 300 pund (altså omtrent 3000 kroner). Dette er nok ikke et så dårlig tips:

For Nintendo fortalte de fremmøtte journalistene i New York, der et lignende arrangement fant sted i dag, at man vil gå ut med en veiledende pris på 249,99 dollar. Dette bør la seg oversette med en norsk pris på cirka 2500 kroner, i og med at elektronikk- og datautstyr ofte blir offer for «tigangeren» før norsk lansering. I Amsterdam fortalte Nintendos Europasjef at det er opp til forhandlerne å fastsette endelig pris. 

Det kom også fram under den drøyt timeslange presentasjonen at konsollen blir lansert i to farger i Europa; blå og svart. På lanseringen lover Nintendo oss 35 spill å velge mellom.

OPPDATERT: Norske/skandinaviske nettbutikker har nå begynt forhåndssalget, og prisene de opererer med ligger på cirka 2500,-.

Forventer å selge fire millioner konsoller før april

I forrige uke gikk Nintendo-president Saturo Iwata ut og anslo at man vil klare å selge fire millioner 3DS-konsoller innen utgangen av april. I oppbygningen frem mot lanseringen har det også vært fokus på hvorvidt 3D-spilling kan være skadelig for små barn.

Forskningen og uttalelsene fra eksperter på området spriker – og nettopp av den grunn har Nintendo valgt å fraråde barn under seks år å spille med 3D-grafikk.

På denne konsollen finner du en bryter som lar deg velge mellom 2D- og 3D-grafikk. Og velger du å spille i tre dimensjoner kan du gjøre dette uten at du trenger spesialbriller for å oppnå denne effekten.

NB! Se en liste over spill som er under utvikling til 3DS-konsollen.

Som resultat av debatten rundt skadevirkninger, vil konsollen bli lansert med flust av advarsler relatert til dette – og Iwata uttalte til den japanske versjonen av Wall Street Journal (oversatt av Andriasang) at Nintendo akter å være åpne med kundene om all dokumentasjon som finnes vedrørende 3D-spilling og potensielle skadevirkninger. Dessuten har selskapet gjennom denne strategien forsikret seg mot potensielle søksmål.

Tidligere denne uken bekreftet Nintendo at 3DS-konsollen får en tredelt regionsperre. Dette betyr at man har utviklet tre versjoner av konsollen som tar hensyn til ulike språk, aldersmerking og der man tar hensyn til regionale lover og retningslinjer. Fra offisielt hold heter det også at man vil «tilby onlinetjenester som er skreddersydd for hver region», altså Europa/Australia, Japan og USA. I praksis betyr dette også at man ikke kan benytte seg av 3DS-spill kjøpt i en annen verdensdel.

NB! PressFire kommer tilbake med flere rapporter fra Amsterdam, der nå Nintendo presenterer spill og kommer med ytterligere informasjon rundt 3DS-konsollen.

Nintendos nye konsoll lanseres i Norge og resten av Europa den 25. mars. Veiledende pris vil ligge på rundt 2500 kroner, men blir endelig fastsatt av forhandlerne Her ser du en videosnutt som presenterer en del av 3DS-spillene som er under utvikling:


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3