Tidenes strengeste spillstraff? Utestengt i 136 år

Nådeløse «Super Smash Bros.».

3. november 2014 15:44

(PressFire.no): Flere «Super Smash Bros.»-spillere har fått servert en straff som trolig føles litt i overkant og urettferdig:

136 års utestengelse, eller 71 581 680 minutter og 27 sekunder.

En Reddit-bruker peker på at dette trolig stammer fra en programmeringsfeil.

15 minutter ble til 136 år

Det er 3DS-versjonen av spillet som hittil er lansert. En Wii U-variant av maskotslåssespillet kommer senere denne måneden.

Vedkommende, selv en spillprogrammerer, lanserer sin teori rundt hva slags feil som har oppstått: Nintendo har trolig satt en standard -1 sekunders utestengelsestid, og systemet sjekker dette etter hver runde for å se om ekstra tid er lagt til på toppen av dette.

En sjelden gang oppfatter og feiltolker imidlertid spillet dette som det størst mulige binærtallet: 4 294 967 295 sekunder.

I spillets onlinebit er det bakt inn et system som skal avsløre bevisste forsøk på å peile ut en bestemt spiller i gruppekamper. Eurogamer skriver at det trolig er en feil i dette systemet som genererer en slik straff. Vanligvis utdeles inntil 15 minutters ventetid, skriver den britiske spillsiden.

Nintendo har så langt ikke kommentert saken eller kommet på banen med informasjon rundt hvordan dette kan unngås.


Ta forhåndsregler

For å hindre en pause fra «Super Smash Bros.»-spillinga, oppfordrer Reddit-brukeren som oppdaget feilen å være forsiktig med å utfordre én bestemt spiller i grupper, eller holde seg til 1-mot-1-kamper inntil Nintendo har reparert spillet.

Det er riktignok eksempler på spillere som har opplevd å få 136-årsstraffen i 1-mot-1-kamper også.

Men da har håndholdtkonsollen lukket seg og stengt ned under en kamp, og spillet tolket dette som en avbrutt kamp med en tilhørende utestengelse.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3