Vurderer du å kjøpe deg en Nintendo 3DS?

Da bør du kanskje vente litt.

1. september 2014 11:06

(PressFire.no): Det finnes allerede to Nintendo 3DS-maskiner – tre hvis du regner med Nintendo 2DS, som nedgraderer spillene til god gammeldags 2D.

Nå kunngjør Nintendo nok en Nintendo 3DS-maskin, som ganske enkelt får tittelen New Nintendo 3DS. Den kommer også i den litt større varianten, kalt New Nintendo 3DS LL.

Den nye håndholdte konsollen blir ikke en nedgradering, som Nintendo 2DS, men er den største oppgraderingen av plattformen til nå.

Masse forbedringer

New Nintendo 3DS får blant annet flere knapper. En ny liten analog stikke pryder framsiden og to nye skulderknapper utvider mulighetene på baksiden.

I tillegg loves det både bedre 3D-effekt og lengre batteritid. Faktisk mener Nintendo at det holder opp til syv timer, noe som er vesentlig sammenlignet med de tre til fem timene den forrige konsollen holdt ut.

Maskinen blir også utstyrt med såkalt NFC, et system for å utveksle informasjon gjennom veldig kort avstand. Typisk for kjøp eller utveksle profiler.

Den får også støtte for lagring på microSD-kort, hvor de gamle konsollene kun støttet SD-kort.

Nintendo lover også en kjappere opplevelse med en forbedret prosessor, slik at Miiverse og eShop blir langt kjappere. Nettleseren skal nå også støtte HTML5.

Det avsløres også at det blir mulig å ta sikkerhetskopi av innholdet på konsollen via trådløst nettverk.

Sist, men ikke minst: de vanlige knappene får de samme fargene som den originale Super Nintendo-kontrolleren og man kan skifte plastplatene for valgfritt design.

Ikke i Europa før i 2015

Den japanske spillgiganten kunngjør samtidig at det kommer eksklusive spill til den, som kun kan spilles på den nye konsollen.

Først ut som eksklusivt New Nintendo 3DS-spill blir Wii-klassikeren «Xenoblade Chronicles».

Den nye konsollen har ikke fått bekreftet dato her i landet, men slippes i Japan i oktober. Nintendo bekrefter at den kommer i Europa, men ikke før i 2015.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3