Oppfinner vant mot Nintendo

Spillgiganten må punge ut 170 millioner kroner.

14. mars 2013 10:37

(PressFire.no): I februar skrev vi om den japanske oppfinneren, Sijiro Tomita (58), som saksøkte Nintendo for å ta i bruk hans patenterte teknologi for å vise 3D-bilder uten briller.

Den tidligere Sony-ansatte oppfinneren skal ha presentert teknologien sin for den japanske spillgiganten allerede i 2003.

Hadde patenter

Da Nintendo i 2011 lansert sin nye håndholdte spillkonsoll, Nintendo 3DS, introdusere de også en skjerm som viser 3D-bilder uten at briller er nødvendig.

Det er denne skjermen Tomita mener å ha patent på i både USA og hjemlandet Japan.

Derfor valgte han å gå til sak mot Nintendo, hvor hans advokat fremmet krav om 9,8 dollar per maskin, noe som ville utgjort rundt 1,5 milliarder kroner etter dagens dollarkurs.

Onsdag denne uken bestemte juryen i New York seg for å gi Tomita medhold i saken mot Nintendo, men konsoll- og spillprodusenten må «bare» betale 30,2 millioner dollar i erstatning, skriver Reuters. Det vil si rundt 170 millioner kroner.

Nintendo har sendt en uttalelse til Kotaku, hvor det blir antydet at de vil anke saken. De mener Tomitas patent ikke omhandler 3D-spillene på Nintendo 3DS, og at de er «sikre på at juryens avgjørelse vil bli satt til side».

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3