Skytespillklassiker gjør comeback etter 17 år

«Rise of The Triad» får en gedigen ansiktsløftning.

3. august 2012 11:02

(PressFire.no): «Rise of the Triad» er fra en enklere tid, da skytespillene først og fremst handlet om å skyte ting. 

Da Tom Hall, som meddesignet «Doom» og «Wolfenstein 3D», ikke fant seg til rette hos id Software lenger, stakk han til Apogee Software for å prøve lykken med sine egne skytespill.

Her snekret han blant annet sammen denne villbassen, om fem valgbare spesialsoldater som drar til en øy for å utrydde en kult som forsøker å jevne Los Angeles med jorda. 

Under gårdagens pressekonferanse på QuakeCon-messen annonserte nye Apogee Software at de pusser opp den 17 år gamle klassikeren sammen med det danske studioet Interceptor, ifølge Rock Paper Shotgun.

Våpenbonanza

Kalaset kommer med mer enn 20 enspillernivåer, og et knippe nye flerspillerbrett. Originalen var blant de første skytespillene som støttet så mange som elleve spillere samtidig, og nyversjonen viderefører tradisjonen.

På veien ut til skjermen passerer innholdet spillmotoren Unreal Engine 3, som visstnok skal gjøre det allerede ekstremt brutale spillet enda blodigere. Man kan nok med andre ord forvente attenårsgrense.

Det opprinnelige spillet gjorde seg også bemerket med en rekke kuriøse våpen som hele seks uliker rakettkastere og det magiske balltreet «Excalibat» - som fyller skjermen med baseballer. Alle skal være videreført.

Lag egne brett

Spillet utgis til Steam allerede i år, og det er ikke kjent om konsollversjoner er på vei. Til gjengjeld skal pc-spillere få anledning til å lage og spre egne brett gjennom Steam Workshop.

Det kan nok være greit med tanke på at den opprinnelige brettdesignen var av det enkle slaget, og ikke alltid holdt tritt med selv datidens største skytespill.

Du kan få et innblikk i akkurat hvor spinnvilt «Rise of the Triad» er i videoen under, som tilhører Machinima.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3