(PressFire.no): Selv om Google leverer programvare til det meste av elektroniske duppeditter, finnes det én essensiell plattform, blant de mestselgende gjennom tidene, som de hittil har oversett: Nintendo Entertainment System (NES).

Derfor lanserer de nå Google Maps 8 Bit til plattformen, komplett med ethernet-inngang og innebygd modem i kassetten. Enkel i bruk er den også: Bare sett i kassetten, ta den ut igjen, gi den et godt blås fra magan, sett den inn igjen, plugg i kabelen, og du er i gang.

Kassetten er faktisk så proppet med teknologi at den støtter stemmesøk, og laster kartene i sanntid fra en dedikert nettsky.

Men akk, merk datoen. Google er nok tullerusk, men gjennomført så det holder: Sjekk ut den riktig så underholdende reklamefilmen nederst i artikkelen. Du kan også selv teste en prototyp av 8 bit-versjonen, ved å gå på Google Maps og klikke på ”Quest” øverst i høyre hjørne.

 

Notch lager «Mars Effect»

Google er ikke de eneste som har lagt innsats i å ”lure” folket i dag. «Minecraft»-skaperen Markus Persson, bedre kjent som Notch, kaster seg også med i kampen om artigste påfunn.

Vi har nylig skrevet at hans neste prosjekt blir et romeventyr inspirert av blant annet «Firefly», «Alien», «Elite», «The Matrix» og «2001: En romodyssé».

Nå har han tilsynelatende landet på en tittel: «Mars Effect».

- Etter å ha prøvd å komme frem til et godt navn på spillet i mange uker, har vi til slutt bestemt oss for å ikke lære av våre tidligere erfaringer, og vil velge et navn som på en måte allerede brukes av en diger, eksisterende serie.

Det skriver han på «Mars Effect» sin offisielle hjemmeside, som er laget for anledningen.

De tidligere erfaringene han henviser til, er at studioet hans, Mojang, snodde seg inn i en rettstvist med «The Elders Scrolls»-skaperne Zenimax/Bethesda da de døpte sitt neste prosjekt «Scrolls». De får for øvrig lov å beholde navnet, men ikke retten på merkenavnet.

 

Bare tullball...?

Notch lister i samme slengen en del funskjoner vi kan vente oss i «Mars Effect», og i og med at han faktisk lager et sci-fi-spill, kan det jo hende at det finnes sannhet i noe av det.

Det er snakk om ”hard” science fiction hvor du flyr rundt i et romskip, og han skriver de håper å inkludere en masse ingeniørarbeide, et operativt datasystem, kamper mot andre spillere eller AI, en slutt som gir mening (!), forlatte romskip med masse loot, ”murer i midje-høyde”, sømløse landinger på planeter, samt handel og gruvedrift.

Du vil også måtte passe godt på strømforbruk, da du ikke har ubegrenset med kraft, og alle systemer krever sitt.

Oppdatering: Sjekk også ut «Assassin's Creed» - nå også for Kinect. Noe for hele familien. Video nederst i saken.

Har du sett noen andre gode aprilspøker i dag? Del dem med oss i kommentarfeltet!

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer