Skrive feil på spillkoverne

Det går ikke alltid som, det skall.

9. februar 2012 13:47

(PressFire.no): Det kan gå litt raskt i svingene under utviklingen av spill. Bugs, glitches og fåglarna vet hva annet snacks glemmes ofte igjen, men en gang i blant får vi også feil på selve eskene spillene kommer i.

Som for eksempel Ubisofts «Splinter Cell», unnskyld, «Splinetr Cell», som ble gitt ut som et «Classics»-spill til den første Xboxen – som du ser til høyre her.

Men verstingen i klassen er det nok den amerikanske avdelingen til en annen japansk utvikler som er.

Vi har samlet et knippe deilige omslagsfeil her, og om du har noen gode bidrag kan du skrive i kommentarfeltet.

OBS! Klikk på linkene for å få opp bilder av de forskjellige feilene.

En god håndfull Capcom-feil

Da «Okami» skulle relanseres til Wii var det tydeligvis noen som hadde mistet bildefilen som skulle brukes på omslaget til spillet, men det var ikke noe problem – IGN.com hadde jo en høyoppløst versjon på sidene sine, og helt uten vannmerke i noen av hjørnene!

«Hvorfor ikke bare bruke den?» var det nok en smarting hos Capcom som tenkte, og gjorde nettopp det.

Tja, fordi IGN hadde vært litt kreativ med plasseringen av vannmerket sitt, kanskje? Merket var satt litt opp på bildet og gjort litt gjennomsiktig. Spillet kom, og folk så kjapt at noe var galt.

En kan kanskje spørre seg hvorfor IGN setter vannmerker på bilder som strengt tatt ikke er deres egne, men det bet Capcom ganske greit i rumpa. Noen dager etter lansering satte de opp en webside der misfornøyde kunder kunne registrere seg og få tilsendt et omslag uten IGN-reklame.

Den pinlige feilen ble også med på den offisielle guiden til spillet, produsert av Brady Games. Oops.

Porno-URL

Mer nylig ga de ut «Resident Evil: Revelations» til Nintendo 3DS, men heller ikke her gikk det som planlagt: På ryggen av coveret utbasuneres «RESIDENT EVIL: REVELAITONS».

Denne gangen nøyde Capcom seg med å fikse skriveleifen på de neste sendingene av spillet.

Men hva med disse to kuriositetene: På de amerikanske coverene til «Super Street Fighter IV: Arcade Edition» mangler «360»-logoen, mens på Wii-spillet «Resident Evil: The Darkside Chronicles» mangler Wii-logoen på ryggen.

Litt verre var det med «Killer 7»-utgivelsen på GameCube. Spillets offisielle hjemmeside var printet på både det europeiske og amerikanske coveret (killer-7.com), men på sistnevnte glemte de å ta med bindestreken.

Killer7.com var på den tiden en grov interracial gangbang-side. Ooooops.

Apropos 3DS, så klinket like greit Namco Bandai til med denne lille røveren i forrige uke: «One Piece Unlimlited Cruise SP» har en «L» for mye i Japan.

Kriminelle Nintendo-maskoter

Denne er ikke like synlig eller graverende for Nintendos del, men da rollespillet «Mario & Luigi: Partners in Time» kom ut i 2005 (til DS) var det noen entusiaster med perfekt syn som oppdaget en liten morsomhet.

Tittelen til spillet er et ordspill på Agatha Christies «Partners in Crime»-samling og tidsreisingen i spillet, men sannelig dukker ikke Christies tittel opp på omslaget til spillet også.

Helt nede ved all copyright-skribleriet står det svart på hvitt: «Mario & Luigi: Partners in Crime».

Vi visste det var noe lugubert med disse rørleggerbrødrene!

Et par kjappe på slutten

Der en del av disse bare er feiltasting har Namco Bandai tydeligvis satt en lat oversetter til å fikse den spanske versjonen av «Tales of Vesperia» på Xbox 360.

På omslaget er bare deler av den engelske teksten oversatt til spansk, men kanskje enda merkeligere er det at det tyske flagget er snudd opp-ned i den lille boksen hvor språkene spillet kan spilles på er.

Og da «Guitar Hero Metallica» kom i mars 2009, var det amerikanske bandet Lynyrd Skynyrd nevnt på fronten av omslaget, bare som Lynyrd Skynrd, en «y» fattigere.

Eller hva med den tsjekkiske utgaven av «Army of Two», som forklarer at du må være 13 år for å registrere deg online dersom du befinner deg i Ungarn eller Tsjekkoslovakia – enda landet ikke har eksistert i snart 20 år.

Den italienske versjonen av «Fracture» til PS3 krever for øvrig 2021 gigabyte (eller nesten 2 terabyte) til lagring, skal vi tro omslaget.

Har du opplevd noe tilsvarende med spillene dine?

PS: Om du bare kom hit for å finkjemme denne artikkelen, rive den i fillebiter og rope høyt ut om det i kommentarfeltet kan vi anbefale nettsiden Korrekturavdelingen.no dersom du trenger hjelp til å se feilene våre!

(Toppbilde: Illustrasjon, Paramount)

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3