(PressFire.no): Nintendo-boss Satoru Iwata har denne uken brettet ut selskapets resultater, og skissert overfor investorer hvor landet ligger.

Selv om det er stygge tall han har presentert, er det en klar bedring å spore i salget av 3DS-konsollen - som nå har solgt over 15 millioner siden lanseringen for omtrent ett år siden.

Det siste kvartalet av 2011 gikk Nintendo 1,65 milliarder kroner i pluss, men totalt sett regner man med å avslutte årsregnskapet med nesten 5 milliarder i minus.

Iwata fortalte nylig selskapets investorer at det vil komme enda et «Mario»-spill til 3DS. Han var ikke særlig raus med opplysningene rundt denne tittelen, men beskrev det ifølge Eurogamer slik: «som et totalt nytt Super Mario-spill, skildret fra siden».

 

«Super Mario 3D Land»,
lansert på tampen av fjoråret.

Mye Mario fremover

Han omtalte spillet videre som en «nøkkeltittel» for plattformen, og sa at det vil bli lansert i løpet av neste finansår (som strekker seg fra 1. april 2012 til 31. mars 2013).

Samtidig skisserte han andre titler som vil bli viktige for 3DS fremover, blant dem «Luigi’s Mansion 2», «Mario Tennis 3DS» og «Paper Mario 3DS».

Satoru Iwata hintet også at det venter flere annonseringer fra tredjepartsutviklere, som vi enda ikke har hørt noe om.

Vi er sikre på at vi kan klare å fylle hele året med spill, og gjøre 3DS til den mainstream-plattformen den er, sa Iwata til investorene ifølge Eurogamer.

 

«Mario Kart 7».

- 3DS har fått tilbake sin kraft

På tampen av fjoråret kom det to titler på rappen som fikk mye av æren for at 3DS-salget tok seg kraftig opp. «Mario Kart 7» og «Super Mario 3D Land».

Iwata trakk også fram disse to spillene da han gikk ut og «friskmeldte» konsollen i desember i fjor.

«Mario Kart 7» solgte 420 000 eksemplarer på to uker etter lanseringen i Japan – nesten det dobbelte av det «Mario Kart DS» klarte i løpet av like mange dager. Et spill som for øvrig gikk hen og solgte totalt 20 millioner etter lanseringen i 2005.

3DS har fått tilbake sin kraft, sa Iwata til Nikkei i begynnelsen av desember.

 

Det nye «Mario»-spillet, som altså kommer til 3DS i løpet av et års tid, regner vi med å se mer av på E3-spillmessen i juni. Kanskje før? 

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer