(PressFire.no): Det er ikke bare spilling en 3DS kan brukes til, virker det som.

Nå har verdens mest besøkte museum, Louvre i Paris, annonsert at de vil bytte ut alle audiohjelpemidler med Nintendos siste håndholdte spillmaskin.

Til nå har museumsgjester kunne låne med seg lydguider rundt i museet for å kunne få mer bakgrunnsinfo om de forskjellige kunstgjenstandene som oppbevares der. Det vil sannsynligvis fortsatt være mulig å høre på info via 3DSen, men nå vil det også komme opp bilder og tekstinfo til de nysgjerrige.

Det er Nintendo selv som har stått for utviklingen av programvaren som skal brukes på bestilling fra museumssjefene, men det er museet selv som har ansvaret for innholdet som vises på skjermene.

Hele 5000 maskiner skal benyttes i museet, som har over 8,5 millioner besøkende i året. Målet er å få flere til å benytte seg av et slikt tilbud, for bare fire prosent av de besøkende har brukt lydguidene tidligere.

 

Shigureden-DS uten knapper
Ikke første gang

Dette er ikke den første gangen Nintendo brukt konsollene sine på utradisjonelt vis, og faktisk ikke til museumsbruk heller.

I 2006 åpnet det et museum styrt av selskapet i Kyoto, kalt Shigureden, der de besøkende kunne gå rundt med en spesialutgave av Nintendo DS.

Denne DS-en har ingen knapper, men er derimot utstyrt med to ekstra sensorer som gjorde at den visste hvor du befant deg i museet og viste automatisk relevant informasjon der du sto.

Museet var ganske populært, og holdt dørene åpne helt til i år.

 

Enda mer utradisjonell DS-bruk

En lite kjent funfact er at Nintendo eier baseballaget Seattle Mariners, og for noen år tilbake ble det mulig å ta med seg en Nintendo DS for å gjøre stadionturen litt mer interaktiv.

Ved å laste ned et lite program og knytte bankkortet ditt opp mot det, ble det mulig å bestille mat og drikke direkte til plassen din - og se hvor langt unna den var.

Repriser, oppdaterte resultater fra andre kamper og selv en baseball-quiz der du kjempet mot andre på stadion var det også mulig å få med seg.

Samarbeidet med Louvre er derimot nytt, og museumet vil også utvikle en egen programvare for iOS og Android for de som vil bruke sin egen dingsboms som guide.

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer