(PressFire.no): Det har vært mye fokus den siste tiden på at Nintendo-aksjen blør, og at 3DS-salget har vært lavere enn markedet hadde forventet. Forklaringen på røde tall underbygges også med en mindre vellykket fremvisning av Wii U på E3 i sommer.

Nintendo lover å prøve igjen med sin nye hjemmekonsoll på samme messe i Los Angeles til sommeren. Og da mest sannsynlig med en ny type Wii U sammenlignet med den vi fikk teste for et halvt år siden.

Kanskje også med støtte for to av de tablet-lignende kontrollerne, ikke bare én som opprinnelig var planen?

Nintendo har etter 3DS-lanseringen tatt selvkritikk på at de ikke hadde mange nok egenproduserte spill klar til lanseringen, og har lovet bedring på dette før julen - samt tidlig til neste år. Da rulles A-laget av Nintendo-spillmaskotter nemlig ut, én etter én.

Sjefen sjøl, Satoru Iwata halverte til og med sin egen lønn som et tegn på at ting ikke gikk som forventet tidligere i år. Men 3DS-salget har tatt seg opp etter noen sterke spillanseringer, påstår nå Iwata.

 

Ny suksess med velkjent oppskrift.
«Super Mario 3D Land» .

- Har fått tilbake sin kraft

For de siste ukene har både «Mario Kart 7» og «Super Mario 3D Land» blitt lansert, og spillene har formelig virket som en propell på salget av håndholdtkonsollen og spill for Nintendo.

I hvert fall i hjemlandet, Japan.

- 3DS har fått tilbake sin kraft, sier Iwata til Nikkei, oversatt av Andriasang.

I saken går det også frem at «Mario Kart 7» alene visstnok har solgt rundt 420 000 eksemplarer bare i Japan på sine to første uker i salg. Det er for øvrig nesten det dobbelte av hva «Mario Kart DS» klarte i løpet av like mange dager i butikkhyllene i samme land.

Les også: Vår anmeldelse av «Mario Kart 7».
Les også: Vår anmeldelse
«Super Mario 3D Land».

«Mario Kart DS» gikk hen og solgte over 20 millioner på verdensbasis etter lanseringen i 2005.

 

Er 3DS-julesalget
«on» eller «off»?

Ligger foran skjema sammenlignet med DS

Iwata er ikke mindre skamløs enn at han spår en enda større salgssuksess for «Mario Kart 7» på andre kontinenter, men uten å kunne underbygge disse friske uttalelsene med konkrete tall for Europa eller USA.

Kanskje minst like interessant, er det at 3DS-konsollen nå har rundet 3 millioner solgte bare i Japan. Og nettopp det tallet ble nådd raskere enn DS-konsollen, som ble lansert i 2004 (mars 2005 i Norge).

Denne maskinen brukte to uker mer på å nå tre millioner solgte i Japan, skriver Nikkei (oversatt av Andriasang).

Iwata spår at 3DS vil nå neste milepæl, på fire millioner solgte bare i Japan, før ettårsdagen i februar. (Per 1. oktober hadde 3DS solgt cirka 4,5 millioner i de andre delene av verden, ifølge Nintendos tall).

For å få fart på julesalget også i USA, har Nintendo nylig bladd opp for å forene sangfuglene Mariah Carey og Justin Bieber med 3DS-salgsfremmende toner. Se og nyt, og kjenn at julestemningen kommer snikende!

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer