Spilltilbud førte til fullt kaos og peppersprayangrep

Flere ble skadet, og spill og filmer ble trampet i stykker under Black Friday-salg i California.

26. november 2011 11:46

(PressFire.no): «Black Friday» er kanskje ikke kjent for å gå rolig for seg, men i spillavdelingen i en Wal-Mart i California tok det helt av da julesalget ble kickstartet i går.

Ikke bare ble varer trampet i stykker, men flere personer skal ha blitt rammet av angrep med pepperspray, ifølge LA Times.

Da salget bokstavelig talt ble blåst i gang, hadde det samlet seg store mengder folk i butikken.

- Det var helt sprøtt, forteller Matthew Lopez (18) til LA Times.

Han var en av flere som ble angrepet med pepperspray av en kvinne som ifølge politiet skal ha drevet med «kompetitiv shopping». Men allerede før dette, tok salget helt av.

Lopez forteller at innen han kom til spillseksjonen, hadde hyller blitt revet ned. Selv om ansatte prøvde å holde de mildt sagt handleglade kundene tilbake, skal spill og filmer ha blitt strødd utover gulvet og trampet i stykker av folkemengdene.

Kjempet seg frem i køen

En annen kunde, Alejandra Seminaro (24), forteller at hun hørte skrik etter at omtrent 100 mennesker i en kø til Xbox-konsoller begynte å dytte hverandre for å komme foran i køen.

Fem minutter før konsollsalget åpnet, skal folk ha prøvd å få kloa i konsollene likevel.

- Folk startet å skrike og å dra og dytte hverandre, og så ble hele området fylt med pepperspray, sier Seminaro, og fortsetter:

- Jeg tror det som trigget det, var at folk prøvde å rive av plasten fra pallene.

Da hun og ektemannen endelig fikk handlet og kom seg ut av butikken 20 minutter senere, så hun at Wal-Mart ansatte snakket med åtte personer som var blitt angrepet med peppersprayen.

- Fem av dem så ut som de var i skikkelig dårlig stand. De var sprayet i ansiktet, så det ut som, og de hadde ekstremt hovne ansikt, de var røde og hostet.

Måtte beskytte gravid kone

Joseph Poulose, som ble truffet av sprayen nær film- og spillhyllene, måtte beskytte sin gravide kone fra folkemassene. Han kritiserer butikken for å ikke klare å kontrollere kundene.

- Det var alt for mange mennesker i en butikk på den størrelsen, sier han, og fortsetter:

- Det er definitivt den verste Black Friday jeg har opplevd.

Illustrasjonsfoto: Creative Commons

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3