Tencent kjøper «Path of Exile»-studioet

22. mai 2018 12:05

(PressFire.no): Den kinesiske giganten Tencent har nå kjøpt seg aksjemajoritet i New Zealand-studioet og skaperne av «Path of Exile» Grinding Gear Games.

Tencent var allerede utgiveren av spillene til Grinding Gir Games i Kina, men ender nå opp med å eie 80 prosent av aksjene i studioet.

Sjefen for Grinding Gear Games, Chris Wilson, tok til Reddit for å besvare spørsmål rundt oppkjøpet.

Ifølge Wilson har det gjennom årene kommet en rekke tilbud om kjøp, men at at Tencent er kjent for å la spillskapere få ta designavgjørelsene i studioene de investerer i.

Han mener også at andre friere ikke har forstått «Path of Exile».

Wilson mener at den kreative prosessen videre blir helt som før og at de vil drive som om de var et uavhengig selskap, selv om økonomisk rapportering går til Tencent.

«Path of Exile» ble opprinnelig sluppet i 2013, men har i ettertid fått en rekke oppdatering. I mars kom det en stor oppdatering døpt «Bestiary League».

Spillet ble i fjor også sluppet til Xbox One.

På Reddit avslører de at det planlagt en rekke oppdateringer til spillet i år og store planer for videre utvidelser i tiden som kommer.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3