Streamer saksøker Twitch for kontraktsbrudd

«PhantomL0rd» tjente nesten en halv million i måneden, men ble utestengt etter gambling-anklager.

20. februar 2018 17:15

(PressFire.no): Den populære streameren James «PhantomL0rd» Varga har saksøkt Twitch for å ha brutt kontrakten de to partene hadde.

Dette kommer etter at Varga ble utestengt fra Twitch sommeren 2016, etter at han angivelig stod som deleier av CSGOShuffle.com – en gamblingside for skins i «CS:GO».

En tilsvarende sak rundt en lignende nettside, CSGOLotto, gjorde stor oppstandelse rundt den samme tiden, men omhandlet to andre personer - Thomas «ProSyndicate» Cassell og Trevor «TmarTn» Martin.

Det var e-sport-journalist og kommentator Richard Lewis som avslørte dette, etter å ha mottatt chat-logger fra en ikke-navngitt tredjepart som angivelig viste at Varga blant annet diskuterte pris for å holde CSGOShuffle.com ved like.

Twitch likte tydeligvis ikke assosiasjonene som minnet veldig om CSGOLotto, og avsluttet samarbeidet øyeblikkelig.

Varga streamet på Twitch at han vant store premier på gamblingnettsiden, tilsynelatende uten å si at han var en av eierne. Han skal også, ifølge chat-loggene, ha manipulert vinnersjansene sine idet han streamet.

Det er ikke lagt fram noen ytterligere bevis for at dette stemmer, og anklagene kan i utgangspunktet være vanskelige å bevise.

Varga mener han har tapt både inntekt og fått navnet sitt svertet som følge av utestengelsen, som han mener er på feilaktig grunnlag. Han hadde over 16 000 betalende følgere da han ble utestengt, noe som utbetaler opp mot 56 000 dollar i måneden.

I saksdokumentene advokatene hans har overlevert går det frem at han hadde en avtale med Twitch om å lage innhold der siden 2012. Twitch skal ikke ha overholdt oppsigelsesavtalen, og Varga skal heller ikke ha fått forklare seg ovenfor Twitch.

Twitch skal også ha endret forklaring flere ganger ovenfor Varga om hvorfor han ble utestengt. Han skal også ha fått retninglinjer for hvordan han skulle streame gambling fra ansatte i Twitch, noe han mener betyr at det var i orden at han streamet slikt innhold.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3