Iwata hedres i de siste «Pokémon»-spillene

- Denne fantastiske fyren løste alle våre problemer.

23. november 2017 16:55
«Directly to you»

(PressFire.no): Vi skreiv tidligere om hvordan Nintendo hadde lagt inn en hyllest til tidligere president i selskapet, Satoru Iwata direkte inn i Switch-konsollen.

Det var rimelig innviklede greier, hvor du på Iwatas dødsdag (som det er vanlig å minnes i Japan) løfter kontrollene og utfører hans Nintendo Direct-signatur-bevegelse for å starte «Golf», et av de første spillene han programmerte til NES.

Nå har også Game Freak, utviklerne bak «Pokémon»-spillene, lagt inn en egen hyllest i sine siste spill, «Ultra Moon» og «Ultra Sun».

I en snedig meta-tvist kan du i alle «Pokémon»-spillene besøke Game Freak-kontorene for å få litt trivia om utviklingen. I de nyeste spillene får du forskjellig info basert på om du har overført lommemonstre fra tidligere spill eller ikke.

Har du overført pokémoner fra «Gold» eller «Silver», snakker personene i spillet om hvordan utviklingen av disse spillene var:

- Da vi ble spurt halvveis ut i utviklingen om å lage Kanto også (området fra «Pokémon Red/Blue»)… Jeg trodde jeg skulle ramle om der og da. Men jeg er glad for at vi gjorde det sånn.

- Da vi hadde trøbbel med å få plass til all dataen var vi virkelig i en knipe.

Dette referer til hvordan Iwata måtte trå til med programmeringskunnskapene sine. Da utviklerne ikke fikk plass til spillet på en vanlig GameBoy-kassett og ikke ante sine arme råd, utviklet han egenhendig et komprimeringsverktøy som klemte spillkoden sammen såpass mye at det ble plass.

- Denne fantastiske fyren kom innom og lagde et program for oss som løste alle våre problemer. Han ble en fantastisk president i et skikkelig svært selskap etter det, fortsetter spillet.

Satoru Iwata døde 12. juli 2015, etter lang tids sykdom. Han ble 55 år gammel.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3