PlayStation 4-salget har økt i hastighet

Passerer PS3 neste år - og ligger fortsatt an til å slå PS2.

28. april 2017 11:12

(PressFire.no): PlayStation 4 selger som varmt hvetebrød enda, og hastigheten bare øker. Det melder Sony i sine blodferske finansrapporter, som ble lansert i dag.

Omsetningen for spillavdelingen i selskapet, som nå er blitt den største avdelingen i hele selskapet, har gått opp mer enn seks prosent siden 2015, og ligger nå på rundt 126 milliarder kroner for året som har vært.

I finansåret 2016 ble det solgt 20 millioner PlayStation 4-maskiner, mot 17,7 millioner i fjor og 14,8 millioner året før.

Totalt har det nå blitt solgt 60 millioner maskiner. PlayStation 4 ligger dermed foran PlayStation 2 når det kommer til salg siden lansering i samme periode.

Om salget fortsetter i dette tempoet, vil PS4 dermed passere PS3 sitt totale antall solgte maskiner neste år, etter fire og et halvt år på markedet. PS3 greide å selge 80 millioner på syv år. Sony er derimot ikke optimistisk, og forventer å selge 18 millioner konsoller i 2017.

Hele Sony går godt i pluss også, og selv om overskuddet har sunket med over 50 prosent siden i fjor, så har bunnlinjen økt med 5,6 milliarder kroner.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3