«Pokémon Sun/Moon» er den største Nintendo-lanseringen noensinne

Over syv million solgt på én uke.

1. desember 2016 13:25
«I'm rich, maddafakka»

(PressFire.no): At Pokémon er poppis for tida er det ikke så mye tvil om, men det har Nintendo nå fått merke på pengetaska også.

«Pokémon Sun/Moon» kom ut for en ukes tid siden, og spillet har knust alle salgsrekorder for Nintendo. Spillet, som vi ga terningtrill fem, har på bare én uke solgt 7,2 millioner eksemplarer.

Les anmeldelsen: «Pokémon» er eit glimrande rollespelsystem som fungerar både overfladisk og djuptgåande.

Det inkluderer 1,5 millioner i Europa, 3,7 millioner i USA og 2 millioner i Japan. Og det er faktisk et noe usikkert tall også, ettersom spillet bare var ute i en halv uke i Europa og tre dager i Japan.

 «Pokémon Sun/Moon» plasserer seg dermed inn som en av de største spillanseringene noensinne, godt over tidligere spill i serien. Det forrige spillet («X» og «Y») har solgt over 15,6 millioner eksemplarer, men hadde en tregere start.

Det er fortsatt et stykke til rekordholder «GTA V», dog. Det spillet solgte smått utrolige 16 millioner eksemplarer de første tre dagene.

«Pokémon» er med andre ord en suksess igjen, og en Nintendo for en gangs skyld så komme; Selskapet sendte ut 10 millioner eksemplarer til butikkene før lanseringen.

Har du spilt spillet enda?

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3