Call of Duty: Modern Warfare 3

Nå angriper russerne New York! Anmeldelse av enspillerdelen.

(PressFire): Historien til «Call of Duty»-serien er spennende og utvikler seg hele tida videre. Den følelsen får jeg dessverre ikke helt av flerspillerdelen.

Jeg får følelsen av at utgiver Activision ikke har lyst til å endre for mye på det de muligens selv mener er en suksessoppskrift.

Les også: Anmeldelse av enspillerdelen i «Modern Warfare 3»

.

Mange timer moro

Når det er sagt, er det ingen tvil om at du har mange, mange timer - og kanskje uker og måneder - med moro i vente i flerspillerdelen av «Modern Warfare 3».

Til tross for at det bærer det samme preget som de tidligere spillene, er det likevel et av de beste spillene jeg har spilt - totalt sett med enspillerdelen, co-op og flerspiller.

Og siden det fremdeles er nokså likt de forrige spillene i serien, er det ingen tvil om at du vil like dette om du allerede er vel bevandret i serien.

Urban krigføring

Er du glad i urban krigføring og en intens nærkamp, er dette et spill for deg. Selv kunne jeg ønsket litt mer variasjon, og akkurat på flerspillerdelen vinner nok konkurrenten «Battlefield 3».

Men til tross for at du ikke får lekt deg i alle mulige kjøretøy og jagerfly, som i konkurrenten, har «Call of Duty»-skaperne heldigvis laget en masse leketøy du kan boltre deg med.

Killstreaks er blitt killpoints, og flere av dem er helt nye - som blant annet Juggernauts-drakta og et helikopter som følger etter deg for beskyttelse.

En annen snedig belønning er at du kan slippe ned en falsk care package - egentlig en felle for fienden.

Du får også muligheten til å velge mellom ulike systemer, blant annet om du primært vil ha support-belønninger (som care package eller UAV) og assault-belønninger (som luftangrep eller helikopter). 

Dårlig? Bli selvmordsbomber

Er du skikkelig uheldig og dør mye, får du også en hjelpende hånd i form av deathstreaks - som å kunne gå ekstra fort i ti sekunder om du blir drept fire ganger, eller ha C4 plantet på kroppen som en selvmordsbomber om du blir drept seks ganger.

Det gjør at flerspillerdelen virker mer balansert og rettferdig, til tross for at det som alltid i «Call of Duty»-serien er de beste som får overtaket på grunn av alle leketøyene som plaffer ned fiendene.

En annen nyhet er våpenferdighetene som lar deg forbedre våpnene dine etter hvert som du bruker dem.

De absolutt store endringene er det altså ikke, men siden spillene i utgangspunktet er så gode, er endringene store nok. På samme måte kan man si at om du har spilt så mye «Call of Duty» at du er blitt lei, så er ikke dette noe helt banebrytende, dessverre.

For min del hindrer ikke små endringer meg fra å nyte «Modern Warfare 3». Det blir for meg mange uker med underholdning. Om du skal kjøpe bare en håndfull spill i år, bør «Call of Duty: Modern Warfare 3» være ett av dem. Det er utvilsomt et av de aller beste skytespillene på markedet.

«Call of Duty: Modern Warfare 3» er lansert til pc, PlayStation 3 og Xbox 360. I tillegg er det laget egne versjoner til DS og Wii.

NB! Dette er en separat vurdering av flerspillerdelen. Vår anmeldelse av enspillerdelen leser du her.

Oppsummering
Positivt
God historie. Varierte oppdrag. Bra laget spillmiljø (kart).
Negativt
En noe kort historiedel. Lav kunstig intelligens på fienden.
Del gjerne:
Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3