Monster Hunter-serien har blitt ekstremt populær i Japan og er kjent for å skremme vannet av spillere med sine bratte lærekurver.

Med «Monster Hunter Tri» blir serien for første gang tilgjengelig på noe annet enn Sony sine plattformer.

For de som ikke har fått med seg noe om serien tidligere, handler Monster Hunter rett og slett om å drepe monster for å bli en udødelig helt med heder og ære og det som måtte følge med.

Men det er ikke bare en dans på roser å ta på seg jobben som helt. Med manglende luksus som automatisk kamerakontroll, synlig helse for monstrene og lock-on-funksjoner er «Monster Hunter Tri» litt av et beist å temme.

 

Monsterdebut på Wii.

EN TRI-UMF

Som en ny og fersk eventyrer blir du satt til å beskytte en liten landsby kalt Moga Village.

Og naturligvis er du ikke en erfaren kriger ennå, og nettopp derfor er begynnelsen full av små oppdrag som stort sett går ut på å samle inn nyttige ressurser til landsbyen.

Når du etter hvert fullfører opplæringsstadiene, er spillet lagt opp slik at du kan utforske og ta på deg oppdrag akkurat slik du måtte ønske.

Men selv om nedslakting av alskens beist kan være moro for en stund, så handler ikke «Monster Hunter Tri» bare om å jakte på monster.

En stor del av spillet går nemlig ut på å bygge opp rollefiguren din. Det vil si; å lære nye ferdigheter men også å samle inn nyttige redskaper, samt lage nye ting av disse redskapene.

Å perfeksjonere kampteknikkene dine med bruk av ulike våpen blir også en viktig del, hvor den nye pro-versjonen av Classic-kontrolleren som følger med spillet er en viktig komponent.

Poenget er jo mer du samler av planter og urter til miksturer, og jo mer du dreper monstre for å skrelle skinnet av dem og bruke som dyne, desto bedre utrustet blir du til å takle større og farligere monstre. Og hvis ikke dette får frem din indre neandertalermann, så gjør ingenting det.


Juster taktikken basert på
hvilke motstandere du møter.

BELØNNER DEN TÅLMODIGE

I tillegg til alt dette må du også lære deg å tolke alle de ulike monstrenes oppførsel, men også forutse hvordan de kommer til angripe deg.

Noen monstre, som planteeterene, vil ikke løfte en klo for å skade deg før du hogger inn i dem. Samtidig kan kjøtteterne derimot være opphavet til noen frustrasjoner uten like.

Det å lære seg hva slags våpen og utstyr man skal bruke til de ulike typene er alfa og omega. Feil utstyr betyr den sikre død før du rekker å blunke.

Såpass brutalt er spillet; før du er ferdig har du i alle fall én gang fundert på om du trenger klippekort hos psykologen. Og når du i tillegg må begynne å blande inn feller og nett for å fange uhyrene, ja da får du fort bekreftet at tålmodighet er en dyd.

Men når du endelig klarer å ta noen av disse av dage, finner du fort ut at de kan brukes til noe nyttig. Materialene monstrene består av kan for eksempel kombineres med andre gjenstander og lage nye og unike våpen.

Og det som et monster måtte legge igjen av rester til deg, er unikt og har som regel noen helt eksklusive egenskaper knyttet til akkurat den arten.

 

Flerspillerdelen forfrisker opplevelsen.

EN MILEPÆL FOR WII

Selv om spillet på alle måter er bra i enspillerdelen er det med flere spillere online at den virkelige gode delen av spillet kommer frem.

Her åpnes det opp et helt nytt område som fungerer som en slags lobby hvor du kan kommunisere gjennom Wii Speak eller via tekst.

Ikke bare kan du kan prøve deg på nye områder og oppdrag, du kan også velge server etter nivået du ønsker å spille på.

I tillegg har du også tilgang på alle offline-oppdrag, bare i vanskeligere form, slik at du i prinsippet kan få hjelp til å knuse monstre du ikke klarer alene.

Flerspillerdelen fungerer faktisk såpass bra at har du først begynt vil du neppe gå tilbake til enspillerdelen.
 
Du kan også se brukernavnene til alle som er online i spillet, og dermed er du ikke avheng av å ha venner som spiller det samme spillet. En glede for alle oss som ikke er så heldige å ha en gjeng som liker de samme spilla.

Du kan enkelt legge dem til vennelisten din ved å skrive til dem og sende med en venneforespørsel. 

 

Til dags dato er det få spill til Wii som kan matche «Monster Hunter Tri» i størrelse og spilleglede, men samtidig er det på ingen måte et spill for alle. Det er til tider såpass teknisk vanskelig at mindre erfarne spillere fort kan miste interessen.

En grei huskeregel er at jo større monstrene blir, desto mer sannsynlig er det at de vil knuse deg som et irriterende insekt - igjen og igjen.

Men verden er urettferdig og det betyr i dette tilfellet bare at du må jobbe hardere. Og når du gjør det, selv om det er moralsk galt, så føles det latterlig godt å sparke noe(n) som ligger nede.

«Monster Hunter Tri» er en fullstendig unik rollespillopplevelse som nok vil overraske en del Wii-eiere - både gjennom effektiv og smart bruk av onlinedelen, samt en til tider fantastisk atmosfære og grafikk.

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer