Sonic & SEGA All-Stars Racing

The winner is Sonic and the crowd goes keraaazee!

Mario har ligget alene i tet på flerspiller gokart-spill helt siden 90-tallet. Det er på tide at han blir utfordret av sin tidligere erkerival. Og Sonic viser at han absolutt har noe på banen å gjøre.

Sonic har fått et ganske så frynsete rykte blant mange spillere i den senere tid. Fra solide og knallgode plattformspill i 16-bit-æraen har han blitt mesteren av spill med flere sidekarakterer enn man kan telle.

Er det én ting som gjorde de klassiske Sonic spillene bra, så var det farten hans. Hvilken sjanger passer da vel bedre for det blå pinnsvinet enn gokart-racing?

MER ENN EN MARIO KART-KOPI

Mange vil kanskje automatisk avfeie «Sonic & SEGA All-Stars Racing» som en simpel «Mario Kart»-kopi som ikke er verdt deres surt opptjente kontanter.

De kunne ikke tatt mer feil.

«Sonic & SEGA All-Stars Racing» er utviklet av Sumo Digital som også står bak «OutRun 2» og det nyere «OutRun Online Arcade» til Xbox Live Arcade (XBLA) og PlayStation Network (PSN).

Erfaringen fra de spillene har de tatt med seg når de utviklet «All-Stars Racing», og fans av «OutRun» vil øyeblikkelig føle seg hjemme med kontrollene, som for øvrig sitter som støpt.

Selvfølgelig har også spillet blitt tilført den gjenkjennelige SEGA-faktoren, grafikken er fargesprakende og musikken varierer fra japansk heavy metal til samba.

En annen kul ting er kommentatoren som forteller hvordan ting ligger an. Har man spilt «Daytona» eller «SEGA Rally» så vil man garantert få flashbacks. Sammenlignet med «Mario Kart» føles «All-Stars Racing» mer livat og spenstig, spillet vil gå rett hjem hos SEGA-fansen men også de ukjente med SEGA sin historie vil finne mye moro her.

«All-Stars Racing» har flere spennende spillmoduser å by på, man kan spille alene eller med inntil tre venner på samme skjerm for litt vennskaplig kappestrid enten i enkelte løp eller turneringer. En oppdragsmodus med 60 ulike utfordringer bidrar til å øke varigheten til spillet.

Det er også mulig å spille online med inntil åtte spillere via PSN eller Xbox Live. Når man spiller online kan man velge mellom å spille mot vennene du har i lista di eller bli koblet opp mot tilfeldige motstandere. Til slutt har man også mulighet til å kjøre mot klokka i time trials og konkurrere mot sin egen eller kompiser bestetid.

SHENMUE-HINT?

Spillet inneholder 24 ulike baner som alle er inspirert av forskjellige SEGA-spill, som spenner seg flere tiår i tid.

Her blir det gjensyn med gamle favoritter som Alex Kidd og Opa-Opa fra «Fantasy Zone».

Alle figurene man kan velge å spille som er også hentet fra SEGA sine spill, og i Xbox 360-versjonen blir også Banjo og Kazooie med på moroa.

Det er også verdt å nevne at både Xbox 360- og Wii-utgavene lar deg bruke henholdsvis avatarer og mii’er til å spille med.

Ved start er bare åtte figurer låst opp, resten av de totalt 20 figurene kan man kjøpe ved å bruke SEGA miles. SEGA miles får man ved å spille de ulike banene eller oppdragene i spillet. Jo bedre du presterer, desto mer SEGA miles blir du belønnet med.

«All-Stars Racing» har også ulike lisenser, disse får man også kloa i ved å samle opp nok SEGA miles. 50.000 må til for å få den blå lisensen, mens hele 750.000 miles er nødvendig skal man få den gjeveste gulllisensen.

Akkurat som i «SEGA All-Stars Tennis» har mange av troféene man kan låse opp navn inspirert av SEGA sin store spillkatalog. Et av de morsommere er «Wonder Boy» som man får ved å krysse mållinjen i revers og vinne løpet.

Troféene er mange og varierte, og man kan holde god oversikt over hvor langt man har kommet i hver enkelt av de ulike i menyen. Det er slike småting som gjør at «Sonic & SEGA All-Stars Racing» vil bli en øyeblikkelig favoritt hos SEGA-fans verden over.

At selveste Ryu Hazuki fra «Shenmue» også er en spillbar karakter vil kanskje bringe opp debatten om vi kanskje får en avslutning på den spillserien i fremtiden. Det er uansett lov å håpe…

Helhetsfølelsen av «Sonic & SEGA All-Stars Racing» er veldig bra. Spillet er polert og ser unektelig veldig flott ut med fargesprakende grafikk og unikt banedesign. Musikken er variert samtidig som den er plagsomt vanskelig ikke å nynne med på.

Det er mange baner og figurer å leke seg med i tillegg til 60 oppdrag, time trials og flerspillermodus både online og i sofaen i gode venners lag. Totalt ender spillet opp med en god firer, og er du i tillegg SEGA-fan så kan du legge på til en femmer.

PS: Spillet ble lansert 26. februar, og er sluppet til PS3, Xbox 360, PC, DS og Wii. Vi har anmeldt PS3-utgaven.

Oppsummering
Positivt
Negativt
Del gjerne:
Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3