(PCworld.no): Har du tenkt på at når du spiller dataspill lar du fingrene ta seg av en lang rekke ulike oppgaver samtidig, mens beina bare slapper av uten å gjøre nytte for seg i det hele tatt?

Det var Stelulus utgangspunkt da de utviklet et fotbrett for spillere, med fire ulike kommandoer lett tilgjengelig og hele seksten medregnet bruk av shift-, alt- og kontroll-tastene.

Resultatet har fått det velklingende navnet Stinky Footboard. Man bruker jo tross alt føttene.

Fotbrettet hadde suksess med sin Kickstarter-kampanje. De rundet lett 75 000 dollar, som var beløpet skaperne ba om for å sette i gang full produksjon.

LES OGSÅ: TEST: Corsair Vengeance M65 - Oppdatert snikskyttermus

Selv om brettet altså ikke er tilgjengelig i vanlig salg ennå, bare måtte vi ha herligheten inn til test. 

 

Best med sko

Førsteinntrykket er at det er overraskende stort. Byggekvaliteten er det ingenting å si på..

Selve brettet er festet i en robust plastfot, med en overflate av aluminium. Når brettet er på plass på gulvet, merker man at det går fint å hvile foten på midten uten å komme bort i noe.

Knappene aktiveres så ved å vippe foten frem, tilbake eller til sidene.

Det er tydelig en grunn til at alle promobildene viser folk som spiller med sko på. Uten fottøy blir overflaten veldig glatt. Det er spesielt knotete å trykke ned den venstre knappen (med det høyre beinet), så da blir alHjulativene enten å flytte beinet til venstre eller å bruke det andre.

Med sko på blir det imidlertid lettere å trykke i ulike retninger uten å gli, og man får generelt mye bedre kontroll.

LES OGSÅ: TEST: Logitech G710+ Mechanical Gaming Keyboard - Perfekt kombinasjon av jobb og moro


Fungerer som tastaturknapper

For tilhengere av mekaniske tastaturer kan vi opplyse om at mekanikken består av standard Cherry MX-brytere. Knappene avgir dermed det velkjente klikket.

I tillegg kan hver knapps hardhet justeres fra undersiden med en unbrakonøkkel.

Robust og heldigvis vaskbart
med en fuktig klut.

Som om ikke det var nok, følger det med flere fjærer av ulik hardhet. Disse kan enkelt byttes ut for å tilpasse brettet akkurat som man vil. For oss fungerte det best å bare løsne litt på standardfjærene, men dette vil være en smakssak.

Brettet krever ikke egen driver, siden det er en standard HID-enhet der knappene rett og slett fungerer som de numeriske piltastene på tastaturet.

Brettets ulike retninger utgjør henholdsvis åtte, seks, to og fire hvis man ser med klokka fra toppen. Dette gjør at alle spill der tasteoppsettet kan endres, automatisk støtter Stinky Footboard.

Disse knappetilknytningene kan i tillegg endres i den medfølgende programvaren, slik at brettet fungerer i spill som ikke tillater endring av tastaturoppsett.

Programvaren gjør det dessuten mulig å opprette profiler for hvert enkelt spill. De lagres i brettet.

LES OGSÅ: TEST: Roccat Savu - liten og presis optisk mus


Uante muligheter

Vi har testet Stinky Footboard i en rekke ulike spill, og det er liten tvil om at dette vil kreve tilvenning for de fleste. Man må rett og slett bare prøve seg frem og selv finne ut hvilke oppsett som fungerer best.

Produsenten anbefaler å begynne med å knytte bare én funksjon til brettet, for så å utvide bruken når man begynner å bli komfortabel. Det er nok et godt råd, og vi kom etter hvert frem til noen løsninger som føltes naturlige.

I førstepersons skytespill var det et naturlig valg å sette løping til den øverste knappen og dukking til den nederste. Høyre knapp kan for eksempel knyttes til våpenbytte, mens venstre passer godt til granatkasting.

Spiller man Sniper i «Battlefield 3», kan det være et alternativ å gjøre slik at venstre knapp gjør at du holder pusten mens du sikter. Målet er uansett alltid å avlaste fingrene slik at de kan bevege seg minst mulig fra WASD-posisjonen.

Stinky Footboard gjør det lekende
lett å lene seg rundt hjørner
i «Dishonored».

I «Dishonored», som dreier seg mer om sniking enn løping og skyting, kalte vi opp Corvos ferdighetshjul med den øverste knappen, plasserte lening til høyre og venstre på sine respektive sider av brettet og snikemodus på den nederste knappen.

Dermed kunne vi enkelte bytte mellom evnene og lene oss rundt hjørner uten å slippe bevegelsesknappene.

For MMO-spillere vil mulighetene være nærmest uendelige når det gjelder kommandoer og makroer. Alternativene er nok også mange for dem som vil avlaste klikkingen i strategispill som «Starcraft».

Om dette vil bli godkjent for konkurransespilling er vel en annen sak.

LES OGSÅ: TEST: Logitech Washable Keyboard k310 - Tastatur for kløner

 

Vi er i det hele tatt ganske imponert over Stinky Footboard. Tross det litt tullete navnet og det merkelige premisset, er dette en måte å styre spill på, som vi godt kan venne oss til. Om det passer for alle er en annen sak. Brettet gjør seg klart best i spill som bruker mange forskjellige knapper samtidig.

Er du rask, kan du fortsatt støtte Kickstarter-kampanjen med 790 kroner. Da får du brettet tilsendt tidligst i juli. Hvis ikke må du bare vente på at det kommer i normalt salg.

NB! Foreløpig fungerer brettet kun med Windows, men Mac-støtten kommer senere.

Annonse. Diskuter denne annonsen her.

Kommentarer