Qpad MK-50

Budsjettkongen.

(PCworld.no): Qpad er en svensk produsent av spillutstyr, og har valgt å satse på relativt avansert og dyrt utstyr til spillerne, som for eksempel det fantastiske spillhodesettet QH-1339 og meget presise spillmus som for eksempel OM-75.

Tastaturet MK-50 er det enkleste av tre mekaniske tastaturer fra Qpad. Svenskene har valgt en veldig enkel design, og MK-tastaturene minner om gode, gammeldagse tastaturer. Her er det for eksempel ingen fancy ekstrataster.

De få ekstrafunksjonene som er, ligger plassert på de seks første F-tastene. Har kan du justere lydnivå, samt styre enkle avspillingsfunksjoner.

Her har du heller ingen programmeringsfunksjoner for tastene. Dette er enkelt å greit bare å koble til og sette i gang å bruke. MK-50 kobles enten til via PS2 eller usb. Ved tilkobling via PS2 får man full N-key rollover, som betyr at tastaturet klarer å skille mellom hvilke taster som er trykket ned, uavhengig om det er fire samtidige taster, 50 taster eller alle tastene på tastaturet.

Velger du å koble til via usb vil du måtte ta til takke med færre samtidige taster enn via PS2.

 

- Ingen upris

De fleste spilltastaturer som kobles til via USB takler gjerne ikke mer enn 5-8 samtidige tastetrykk, noe som kan bli i minste laget for de som spiller avanserte spill. PS2 er altså ingen ulempe i så måte.

Qpad MK-50 er ikke utstyrt med bakbelyste taster, noe som nok bidrar til å holde prisen nede. På selskapets andre mekaniske tastaturer er det en liten led-lampe bak hver tast, og det er neppe gratis.

De manglende ekstrafunksjonene gjør at Qpad MK-50 er finne fra rundt 550 kroner. Det er ingen upris for et mekanisk tastatur. For omtrent den samme prisen får du for eksempel Roccat Isku, som er langt mer avansert, men utstyrt med gummimebran i stedet for mekaniske brytere.

Til tross for at Qpad har benyttet de samme MX Red-bryterne som Corsair, er tastefølelsen noe annerledes. Tastene føles en anelse lettere, og det er også en noe mer klikkelyd fra selve tastaturet. Det er fortsatt ikke noe klikk fra selve bryteren, men heller om du trykker tasten i bunn. Presisjonen er meget god, med en behagelig tastevandring og motstand – selv om vi gjerne hadde sett at den var en anelse tyngre.

 

Spilltaster i oransj

Det følger med fire oransje taster og et lite verktøy for å løsne taster. Disse fire tastene er ment å erstatte W, A, S og D når du spiller. Det ser kanskje litt tøffere ut, men noen stor praktisk betydning har det ikke.

I esken sammen med MK-50 følger det en håndleddsstøtte som kan monteres i front av tastaturet.

Med tanke på at tastaturet har en relativt høy og rett kan i front, anbefaler vi på det varmeste å bruke denne. Med håndleddsstøtten på plass er MK-50 behagelig i bruk.

 

Qpad MK-50 er et behagelig tastatur i bruk, selv om vi gjerne hadde sett at det var en anelse kraftigere tastemotstand. At man har sløyfet en del ekstrafunksjoner, som bakbelyste taster kan vi fint leve med, gitt at det senker prisen relativt betraktelig. Du kan lese mer om hvordan Qpad MK-50 er i bruk her.

Oppsummering
Positivt
Prisen. Behagelig i bruk. Stilren design. PS2 og usb.
Negativt
Mangler ekstra tilkoblinger. Hadde gjort seg enda bedre med MX Blue.
Del gjerne:
Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3