Style Boutique

Drømmespillet for den motebevisste?

«Style Boutique», utviklet av Syn Sofia til Nintendo DS, er et spill laget for dem som elsker mote og alltid har fantasert om å starte sin egen butikk. I andre deler av verden er dette spillet også kjent som «Style Savvy».

Spillet utfordrer deg til å drive butikk med utvalgte varer, ta del i motekonkurranser og spille motekonsulent mot venner i flerspillermodusen.

BLI EN STYLIST

I «Style Boutique» begynner spilleren som en nyansatt stylist for butikken Primavera.

Hovedoppgaven din er å style kundene som kommer inn med sko, gensere, topper og tilbehør, mens du overholder kundens preferanser om blant annet stil og favorittmerke. 

Det er essensielt å glede kunden, samtidig som du også må sikre godt salg for butikken. 

Det er viktig å følge med på kundens behov ut i fra ønskene de kommer med og hvordan de er kledd. Både fargekombinasjoner, stil og merke er avgjørende faktorer her. Som som bonus vil du også kunne kle din helt egen figur med alt fra sminke, hårfrisyrer og klær.

Spilleren får også muligheten til å kjøpe inn klær til butikken og kle opp utstillingsdokkene - og følger du i tillegg trendene via moteblandene du får tilgang til kan du sikre at kun det nyeste og hotteste er til utstilling. Det gjelder å ha et bredt spekter av tilgjengelige plagg, slik at så mange stilarter som mulig kan settes sammen.

Har du spilt rollen som butikkmedarbeider i lang nok tid vil du etter hvert også få muligheten til å åpne en helt egen butikk hvor du får større grad av kontroll over elementer som interiør og markedsføring.

Det blir også mulig å melde seg på motekonkurranser mot andre stylister, hvor den som setter sammen den beste stilen etter kriteriene stikker av med premier og god presse.

ET SPILL FOR MOTEBEVISSTE

Det er helt åpenlyst at «Style Boutique» er et realt jentespill, kanskje best egnet for de litt yngre.

Det er lagt stor vekt på selve moteaspektet, både i forhold til de enkle konkurransene og selve innkjøpsdelen av spillet. Samtidig er det utrolig enkelt å glede kundene. Kanskje for enkelt.

Skulle du ta et feil valg, får du som regel en advarsel – og et hint om en mer korrekt fremgangsmåte.

Spillet føles ut som ”dress-up” med en ny vri, og går i bunn og grunn ut på å kle figurer i likhet med Bratz- og Barbie-dukker. Konseptet kan virke som en hver ung jentes drøm, men dessverre klarer ikke spillet helt å leve opp til konseptet.

Det er mange repetitive oppgaver, og man blir fort lei av å kle opp de samme dukkene med de samme plaggene om og om igjen. Den eneste utfordringen du egentlig står ovenfor er hva slags klær du har inne på lager.

Du kan risikere å måtte sende vekk kunder hvis du ikke har det de ber om.

På tross av disse minussidene er spillet underholdende. Det er gøy å glede kundene og passe på at lageret er bugner over av klær. Det er lett å få en god prestasjonsfølelse, noe som driver lysten til å spille videre.  

Siden det kommer nye klær hele tiden er det et spill som vil kunne vare litt, og som er enkelt å legge fra seg og plukke opp på senere tidspunkt.

«Style Boutique» er et realt jentespill som passer godt til moteinteresserte. Selve utfordringen kan være manglende, men tar vi hensyn til spillets målgruppe er dette sannsynligvis et større pluss enn et minus.

Oppsummering
Positivt
Negativt
Del gjerne:
Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3